Skip to main content

Concursaren 106 obres

9 països representats

Una magnífica iniciativa

Escriure en la tardor de la vida, quan un arriba carregat d’experiències, d’emocions, d’assoliments i de fracassos, d’històries que dormen en el bagul de la memòria, és com reinventar la primavera.
Si llegir és viure moltes vides, escriure és sentir-se primer protagonista de les mateixes, és embarcar-se en ...

Una magnífica iniciativa

Escriure en la tardor de la vida, quan un arriba carregat d’experiències, d’emocions, d’assoliments i de fracassos, d’històries que dormen en el bagul de la memòria, és com reinventar la primavera.
Si llegir és viure moltes vides, escriure és sentir-se primer protagonista de les mateixes, és embarcar-se en un viatge emocional per al qual no fa falta més que imaginació, curiositat i recuperar el que ja ha sigut perquè siga de nou, un perfecte exercici per a evitar perdre-ho. És com començar una altra vegada. És llavors quan es descobreix que escriure es converteix en una passió, en una passió per la vida.
Que s’estimule a escriure, que se’ns done opció a explicar les nostres coses i que se’ns escolte, no solament és alguna cosa que fa falta en un món en el qual sembla que el que val és el nou pel sol fet de ser-ho sense més mèrit, sinó que és tant més necessari en aquet món en el qual les relacions són tan fredes, que nosaltres podem posar calidesa amb les nostres paraules i amb les nostres històries.
Per a això som necessaris entre altres coses, per a convertir-nos en comptadors d’històries. I que aquestes històries, els contes dels avis, els fets que sempre s’han explicat, els comptem amb certa gràcia, i que el que falte de tècnica ho suplim amb imaginació i amb enginy, de manera que el que resulte siguen històries ben explicades, és a dir, literatura.
Participar en un certamen literari sempre és joiós. Si a més un resulta elegit el goig es exultant.
Per permetre’ns reviure escrivint, per estimular que puguem ser bons comptadors d’històries, per premiar que fem amb açò literatura, vull i he de donar les gràcies, en el meu nom, en el de tots els finalistes i també en nom de tots els que han participat en aquest certamen, a la Regidoria de Cultura, al Ajuntament de Montserrat, amb el prec de que mai decaiga aquesta magnífica iniciativa.

Josep Carrasco Llàcer

Premi Relat Curt en Valencià 2016

Obres premiades

Relat curt en valencià

La Dalla
Vicent Sanhermelando Bellver

Relat curt en castellà

El brillo azul
Alberto Puyana

Quadern de viatge

Un viaje de viajes
Silvia Villanueva Santander

Microrelat

Feia temps
Joan Vinyals Campos